Kahoot on näppärä netin kautta käytettävä systeemi, jolla voi tehdä mm. tietokilpailun tai mielipidekyselyn.
Kertasimme tokaluokkalaisten kanssa eläinjaksoa Kahootin avulla. Oppilaat olivat työstäneet ryhmissä aiheita, etsineet tietoa ja tehneet valitsemastaan eläimestä seinälle infotaulun. Keräsin oppilaiden tekemistä seinäjulisteista tietoja ja laadin niistä Kahootiin kymmenen kysymystä. Keksin neljä eri vastausvaihtoehtoa ja määrittelin, mikä niistä on oikea. 
 
Tietokilpailuun oppilaat osallistuivat ryhmissä ja jokaisella ryhmällä oli yksi iPad. Oppilaat menivät osoitteeseen kahoot.it ja syöttivät iPadiin huoneen numeron, jonka minun iPadini määritteli. Sitten he keksivät ryhmälle nimen ja ne ilmestyivät näkyviin minun iPadilleni, jonka näyttöä seurasimme valkokankaalta. 
Näytin aina yhden kysymyksen ja vastausvaihtoehdot kerrallaan ja oppilaat näpäyttivät omalta iPadiltaan oikeaa vastausta tarkoittavaa väriruutua. Jokaisen kysymyksen jälkeen näimme ranking-listan; joukkueet saivat pisteitä oikeasta vastauksesta ja nopeudesta. Kisan aikana näimme huimia nousuja jumbosijalta aivan kärkeen.
 
Pikkukoulun opettajien kanssa kokeilimme samaa tietovisaa ja heidän itsetuntonsa kesti myös henkilökohtaisen kilpailun :) Oppilaiden kanssa kannattaa toimia mieluummin ryhmissä, ettei kisasta tule liian totinen.
 
Kahootin voit hankkia täältä: getkahoot.com
Toimittaja: 
Riikka