Kuusimäen koulun 4A luokka aloitti seitsemän viikon mittaisen Sormet -jakson 6.10. iPadit otettiin vastaan innolla ja tarkoitus on että luokassa ei paperia jakson aikana pyöritellä.

Lappeenrannan Kuusimäen koulun neljännen luokan 21 oppilasta saivat käyttöönsä seitsenmän viikon ajaksi iPadit. Kyse on Lappeenrannan Sormet -hankkeen opetusryhmästä joka käyttää oppimisessaan apuna iPadeja. iPadit kulkevat oppilaiden mukana kotona ja koulussa, ja niitä hyödynnetään opetuksessa - ja oppimisessa - mahdollisimman monipuolisest ja laajasti.

Luokan oppilaslaitteille asennettiin nelisenkymmentä appsia jotka löytyvät jokaisen oppilaan laitteelta. Luokan opettajan Jenni Koskisen tarkkaan valitsemat appsit toimivat opetuksen työvälineinä jakson ajan. Jenni asetti itselleen kovan tavoitteen, hänen mukaansa tarkoitus on tehdä luokasta jakson ajaksi ns. "paperiton luokka" jossa ei juurikaan monisteita pyöritellä. Kiinnostavaa kuulla miten visio toteutuu.

Erityisen ilahduttavaa on myös luokan huoltajien kiinnostus hanketta, ja ennekaikkea käytettävää välinettä, iPadia kohtaan. Luokan huoltajat "tilasivatkin itselleen" vanhempainillan jossa tutustaan iPadiin myös huoltajien näkökulmasta. Koulutuksesta vastaa Saimaan mediakeskuksen kouluttajat.

Jenni Koskisen luokan toimintaa voi seurata jatkossa sormet.ejuttu.fi -sivulta, tai olemalla Jenniin yhteydessä; hänen sähköpostiosoitteeensa loppuosa on @lappeenranta.fi