Teimme Pöllömetsässä kuvatarinoita iMoviella 3-4 oppilaan ryhmissä. Kussakin ryhmässä oli esikoululainen, 1-luokkalainen ja 2-luokkalainen. Ideana oli jälleen, että lapset toimivat vertaisopettajina toisilleen ja ope auttoi tarvittaessa. Tarinoiden teemana oli ystävyys. Tarinat ovat katsottavissa videokategoriassa.

Ensin lapset valitsivat 2-4 käsinukkea, jotka toimivat kuvatarinan henkilöinä. Käsinukkien ja iPadien kanssa ryhmät levittäytyivät eri puolille koulua suunnittelemaan ja kuvaamaan tarinaa. Ohjeistuksena oli ottaa paljon valokuvia, joista valitaan myöhemmin sopivimmat otokset kuvatarinaan. Ryhmien piti myös huolehtia siitä, että jokainen pääsee vuorollaan kuvaamaan. Kun kuvat oli otettu, ryhmät palasivat kotiluokkaan, jossa neuvoin, miten kuvat tuodaan iMovien aikajanalle, miten valitaan teema ja miten tekstit lisätään. Muutamat ryhmät halusivat lisätä myös äänitehosteita tarinaansa. 

Tarinaa tehtiin kahtena päivänä n. 75 minuuttia. Puolet porukasta oli eskariopen kanssa liikuntatunnilla, joten kuvatarinoita teki kerrallaan 16 lasta. Hyvin hallittavissa oleva määrä, jossa lasten ei tarvinut juurikaan jonottaa vuoroaan, eikä ollut opellekaan liian hikinen urakka. Ryhmät kun saapuivat kotiluokkaan melko hyvin porrastetusti. 

Toimittaja: 
Sopettaja Kirsi

Avainsanat: