iPad jokapäiväisessä opiskelussa

Käyttäjän SoppilasElla kuva
Julkaistu , SoppilasElla

Ryhmämme mielipiteet iPadeista jakautuvat mielenkiintoisesti. Jotkut sanovat sen olevan hauska ajanviettoväline, mutta ei niinkään tarpeellinen opiskelussa. Toiset taas eivät pysty päästämään laitteistaan irti, ja ovat suunnitelleet ostavansa omat iPadit hankkeen loppuessa.

iPadin sähköposti

Käyttäjän SoppilasElla kuva
Julkaistu , SoppilasElla

Vaikka olen iPadin ominaisuuksiin pääpiirteissään tyytyväinen, olen tehnyt huomion pienestä "puutteesta". Avatessani sähköpostin, Mail näyttää vain muutaman viimeisempänä saapuneen viestin. Tämä on muodostunut jopa haitaksi, koska sähköposti on eittämättä tärkeä väline opiskelussa. Esimerkiksi tällä hetkellä suorittamani uskonnon kurssin kaikki muistiinpanot jaetaan emailin kautta. Oppitunnilla on suht aikaavievää ruveta säätämään materiaalien kanssa, kun ei pääse omiin sähköposteihin käsiksi.

Löytöjä

Käyttäjän SoppilasElla kuva
Julkaistu , SoppilasElla

iPadia jo jonkin aika käyttäneenä olen löytänyt selviä suosikkisovelluksia, joita pyrin käyttämään koulutöissä aina kun mahdollista. Selkeä ykkönen on Keynote, yksinkertaisuuden ja visuaalisuuden ilmentymä. Tykkään Keynotesista, koska se on helppokäyttöinen ja sillä saa aikaan näyttäviä ja käteviä esityksiä. Keynotella voi helposti rakentaa ja tukea esitelmää tai puhetta. Keynotesia käyttäessäni innostun esityksen laatimisesta, koska mielestäni on ihanaa yhdistellä tekstiä ja kuvia sekä valita erilaisia taustoja tai siirtymiä.