Käyttäjän juhanikarki kuva
Julkaistu , juhanikarki

Mobiililaitteiden käyttöön liittyvä keskustelu on ollut jo muutaman vuoden ajan hyvin aktiivista Facebookissa. Eri aihepiirejä koskevissa Facebook-ryhmissä keskustelu eriytyy riippuen teeemasta. iPad opetuksessa-ryhmässä mielipiteitään vaihtaa jo yli 400 osallistujaa, kun puolestaan Windows-ja Android-tabletit opetuksessa ryhmissä osallistujia on vasta hieman alle 200. Android-laitteiden opetuskäytön seuraajia on kuitenkin parisenkymmentä enemmän kuin Windows-laitteiden.

Keskustelua käydään pääasiassa sovelluskohtaisten kysymysten ympärillä. Erilaisia pieniä ja suuria ongelmia ratkotaan yhdessä. Myöskin tarvekohtaista keskustelua syntyy helposti. Facebookissa vastauksia saa nopeasti kysymykseen kuin kysymykseen ja apu on lähellä. Onkin ollut ilo huomata, että opettajat jakavat kokemuksiaan erityisen innokkaasti ja vaihtavat mielipiteitä kautta linjan. Myöskin mieltä ylentävää on ollut huomata, että Facebook-keskusteluissa ei arvoteta vastaajan tai kysyjän koulutusastetta. Lukio-opettajat ohjaavat lastentarhanopettajia ja päinvastoin. Jakaminen ja tietojen vaihtaminen on helppoa.

Muutaman viime viikon ajan erityisesti iPad opetuksessa ryhmään on ilmoittautunut kymmeniä lisää päivittäin. Saa nähdä, missä vaiheessa tuhannen käyttäjän raja ylittyy, kuten se on tainnut jo aikaa sitten ylittyä kokoavassa Tablet-laitteet opetuksessa-ryhmässä. Verkostoituminen kannattaa.