Käyttäjän juhanikarki kuva
Julkaistu , juhanikarki

Samsungit jaettu luokalle

Mustakiven ala-asteella luovutettiin Samsung Galaxy tab2 laitteisto oppilaille henkilökohtaiseen käyttöön. Laitteet on varustettu 3G-datasiirtomahdollisuudella. Käyttöönotto sujui mutkattomasti oppilaiden omilla gmail-tunnuksilla. Laitteiden käsittelyssä ei syntynyt liiemmin hankaluuksia. Sormeiltava tablet-laite tuntuu soveltuvan ensi silmäyksellä erinomaisesti lapsen käsittelyyn. Kosketustoiminnallisuudet tuovat kaiken ruudulla näkyvän konkreettisesti esille yksinkertaisin liikkein ja lapsi näyttää tottuvan käyttöympäristöön nopeasti.

Laitteisiin asennettiin heti ensimmäiseksi salasanat väärinkäytösten varalle. Lapset ohjeistettiin erityisen painokkaasti pitämään laitteesta hyvää huolta. Etukäteen huoltajilta kerättiin sitoumus vastata laitteen kotikäytöstä ja tarkistaa kotivakuutuksen kattavuus. Samassa sopimuksessa sekä huoltaja että oppilas allekirjoittivat sitoutuvansa käyttöehtoihin. Käyttöehdot on laadittu kattamaan kaikki laitteistoa vaanivat vaarat ja jakamaan vastuu vahingon sattuessa niille, joille se kulloinkin kuuluu.

Luokka on työskennellyt Android-laitteiston kanssa nyt lähes kuukauden ja kokemuksia voi lukea sekä SopettajaLeenan että SopettajaHannelen blogeista kunhan jaettavaa alkaa syntyä.

Rehtori pitää luokalle puheen.

Rehtori pitää luokalle puheen.