Käyttäjän kilpiajp kuva
Julkaistu , kilpiajp

Tiedostonhallinta ja tiedostojen siirtäminen puhuttaa ja herättää kysymyksiä. 

Aiemmin olen esitellyt muutamia ratkaisuja lisälaitteiden avulla. Nyt esittelyssä on muutamia appeja joilla sitä voi tehdä suoraan iPadilta iPadille.

Documents Pro ( löytyy AStoresta hakusanalla Olive Toast ). Erinomainen työkalun tiedostonhallintaan ja -jakamiseen. Documents Pro tekee iPadista palvelimen johon pääsee kiinni internetselaimella samassa lähiverkossa olevalta laitteelta.  Documents by Readdle on samankaltainen kuin Document Pro, mutta ilmainen ja hieman rajoitetumpi esim. mediatiedostojen suhteen. 

Yhteistä molemmille on että niiden avulla esim. opettaja voi jakaa materiaalia oppilaille siten että oppilaat hakevat materiaalin langattomasti opettajan iPadilta. Haasteeksi muodostuu päinvastainen toiminta, mitä jos oppilastyö pitää saada opettajan laitteelle ?

Apua tarjoaa iFiles. iFilesin avulla oppilas voi lähettää tiedoston opettajalle bluetoothilla jolloin laitteiden ei tarvitse olla samassa langattomassa lähiverkossa. Kaikki bluetoothiin tutustuneet tietävät ettei se toimi aina luotettavasti. Siksi iFiles tarjoaa myös mahdollisuuden liittää opettajan iPad oppilaan Dashboardiin. Se liitetään lisäämällä uusi webdav -laite jonka palvelinosoite on opettajan laitteen palvelinosoite ( löytyy tutkan kuvakkeen takaa ). Kun oppilas haluaa lähettää tiedoston opettajalle, hän avaa sen iFilesissä, valitsee tiedoston perästä copy/move ja avatutuvassa ikkunassa opettajan laitteen. Näin tiedosto siirtyy opettajalle. HUOMIO! Mikäli opettaja antaa oppilaille tietoonsa laitteen ip.osoitteen, oppilaat näkevät kaiken opettajan iFilesin sisällön omilla laitteillaan. Omia lomamatkan rantakuvia ei siis kannata tällöin iFilesissä säilyttää ;)

Näillä kolmella appilla hoituu siis tiedostojen siirto ja jako. Kahdellakin pärjää. Jopa yhdellä :) Oman testailun varaan jää - millä :)