Käyttäjän kilpiajp kuva
Julkaistu , kilpiajp

Raflaava otsikko herättää lukijoiden kiinnostuksen ? Toivottavasti.

Vuosi 2012 on osoittanut AppleTVn toimivan kiistattoman upeasti, varmasti, nopeasti ja hyvin (toki ATV vaatii toimivan verkon taustalle). Olemme pitäneet kymmeniä lyhyitä ja koko päivän koulutussettejä langatonta kuvan peilausta hyödyntäen ilman mitään suurempia kommervenkkejä. 

Monissa koululuokissa on dokumenttikamera, ja luulen että yleisimmin sitä käytetään vain kuvan esittämiseen. Periaattessahan tämä onnistuisi vaikka halvalla 30€n pokkarikameralla, joka olisi yhdistetty muutaman euron RCA-piuhoilla projektoriin. En ole ymmärtänyt ( enkä ymmärrä edelleenkään) miksi dokumenttikameroihin sijoitetaan koulutasolla tuhansia euroja kun saman homman voisi tehdä, epäkätevästi kylläkin, edellämainitulla tavalla muutamalla kympillä. Eriasia on esim. Smartin omat kamerat jotka osaavat tulkita 3D -kuvaa yms. mutta näitä toimintoja oman empiirisen tutkimuksen mukaan hyödyntää erittäin harva opettaja. 

Jo pitkään hautui ajatus iPadin hyödyntämisestä langattomana dokumenttikamerana. Fysiikan luokan statiivi ei ollut se kätevin jalusta ja haussa oli edullinen, taipuisa jalusta iPadille. Viikkojen etsiskelyn jälkeen löysin kustannustehokkaan "gooseneck" -jalustan 10" iPadille hintaan 27€. Tämä hanhenkaulajalusta on 50 cm korkea, siis vain aavistuksen liian korkea... mihin? No, korvaamaan dokumenttikamera kokonaan! Taipuisa jalusta, siihen kiinnitetty iPad joka peilaa kuvan langattomasti AppleTVn kautta projektorille. Helppokäyttöinen dokumenttikamera jolla voi kuvata myös videota! Ja tehdä merkintöjä suoraan kuviin vaikka Skitch -appilla. 

Yhden "laadukkaan" dokumenttikameran hinnalla saa kolme tällaista iPad2 + gooseneck -jalusta + AppleTV settiä! Kannattanee siis miettiä dokumenttikameran hankinnan perusteita jatkossa tarkkaan...?

Eikä siinä vielä kaikki... voihan niitä kolmea, yhden dokumenttikameran korvikkeeksi ostettua iPadia tietysti hyödyntää vähän muutenkin :)

Gooseneck -jalusta