AutoRap ja Songify

Julkaistu , SopettajaJenni

Itse olen niin antimusikaalinen, että välillä hävettää ja harmittaa...olkoon biisi, mikä tahansa, niin kun suuni aukaisen voin sulosointuineni samaistua harakkaan. GarageBandia olen musiikkia ymmärtävien ihmisten kanssa tutkaillut ja se vaikuttaa hienolta. Luin lihastautiliiton lehdestä (Porras 4/12)  kuinka lihastautiliiton bändiläiset soittavat Ipadeilla omassa iBändissään. Kuinka kätevää. Lihastaudeissa lihasvoimat häviävät ja normaali soittaminen hankaloituu. Nyt iPadien avulla saadaan kasaan kokonainen bändi ja soittimen valintaan ei lihasvoiman puute vaikuta.

Chalk it up!

Julkaistu , SopettajaJenni

Osoitteessa www.chalk.37signals.com löytyy liitutaulu joka toimii iPadilla nettiselaimella. Aika hauska ja piirrokset tai kirjoitukset voi tallentaa omalle kameran rullalle tosi helposti. Tässä oivallinen väline vaikka eskarilaisen ja ekaluokkalaisen yhteistyöhön. Ekaluokkalainen tekee kirjaimia valkoisella liidulla ja eskarilainen voi harjoitella päälle punaisella liidulla...

Lukemaan oppiminen

Julkaistu , SopettajaJenni

Ilokseni olen huomannut suomenkielisten appsien määrän kasvaneen pikkuhiljaa. Itse sovellukset ovat selkeitä ja visuaalisesti houkuttelevia. Pettymys nousee pintaan siinä kohdassa, kun pädiltä kuuluu "Jii on junan kirjain." tai "Är niin kuin rotta" Vaivalla ja huolella tehty appsi on tämän takia mielestäni käyttökelvoton. Suomessa käytetään lukemaan opettelussa kirjain-äänne-tavu-sana eli KÄTS-menetelmää. Lukemisen opettelu aloitetaan kirjainta vastaavan äänteen tunnistamisella.

Kesäksi gearia

Julkaistu , SopettajaJenni

Blogin vuosi alkaa olla päätöksessään ja muutoksen tuulet puhaltavat. Elokuussa uusi hanke kutsuu uudessa työssä. Voisin todeta, että vuosi Ipadien seurassa on tehnyt minusta addiktin, en enää osaa opettaa ilman Ipadejä. Ja jos vielä tarkennetaan syvällisemmin niin langatonta verkkoa. Oppilaan pääsy verkkoon oppitunneilla, koulun laitteella tai sitten omalla, vaikka sitten puhelimella, on aivan ehdottoman tärkeää. Ilman nettiä on kuin opettaisi tynnyrissä... Olen todella tyytyväinen ja onnellinen, kun pääsin mukaan Sormet-hankkeeseen.

Viikko 21: Lolan matikkajuna

Julkaistu , SopettajaJenni

No nyt on löytynyt suomenkielinen matikkapeli Lolan matikkajuna. Ikärajaksi on merkattu 3-8 vuotiaille. Ja hintaa appsilla on 2,39€. Testailtua tätä hetkinen, niin tässä on nyt juuri sellanen kaivattu pienten oppilaiden matikka appsi, jossa kieli ei ole ongelma ja itsenäinen työskentely onnistuu. Tehtävät ovat vaikeimmallakin tasolla aika helppoja eli sen perusteella tämä sopii oikein mainiosti varhaiskastuksen puolelle ja esiopetukseen. Toki unohtamatta erityisen tuen alkuopetuksen oppilaat 1-2 luokilla.

Oppilaan oma laite

Julkaistu , SopettajaJenni

Luokallani on muutamalla oppilaalla oma Ipad. Olen antanut tuoda Ipadeja, Ipodeja, puhelimia, kameroita yms. laitteita kouluun, sillä ajatuksella, että ne joilla ei ole omaa, käyttävät koulun laitteita. Kukaan ei siis jää ilman, vaikkei sitä omaa olisikaan. Kaikki eivät myöskään työskentele aina samoilla laitteilla. Olen taas miettinyt mobiililaitteiden mm. puhelinten käyttöä koulussa. Suhtautumistapoja on monia niin kuin on kouluja.

Viikko 20: Math Monkey ja PopMath

Julkaistu , SopettajaJenni

Kaksi hyvää ja jokseenkin kyllä koukuttavaa matikan drilliä, Math Monkey ja PopMath. Kummassakin vahvistetaan lukujen hajotusta ja lukukäsitystä. Näiden avulla voi vahvistaa laskujen sujuvuutta ja automatisoida perusjuttuja mm. kymppipareja. Se mikä näissä on erityisen hyvää, nämä vaikeutuvat koko ajan laskijan edetessä tasolta toiselle ja jos vielä on liian helppoa niin ota aikaa itsellesi. Sopii erinomaisesti matikassa tukea tarvitseville oppilaille lisätehtäviksi. Molemmat harjaannuttavat juuri niitä matematiikan solmukohtia, joissa oppimisvaikeutta yleisimmin esiintyy.

Sivut